0 Läs mer >>
 
Morotsbiffar är något vi gör mycket hemma hos oss vilket även innebär att det är många olika recept som har testats. Detta är ett av våra favoriter!
Servera gärna tillsammans med hummus.
 
Ingredienser
Morotsbiffar:
  • 500 g morötter
  • 1/2 kruka persilja
  • ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
Bulgursallad:
  • port bulgur
  • 1 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 65 g babyspenat
Gör så här
Morotsbiffar:
  1. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Blanda morötterna med hackad persilja och ägg i en bunke.
  3. Rör ner mjöl och sesamfrö, krydda med salt och peppar.
  4. Forma smeten till små tunna biffar.
  5. Stek morotsbiffarna gyllenbruna i olja några minuter på varje sida strax innan servering.
 
Bulgursallad: 
  1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. 
  2. Vänd ner olivolja i bulguren.
  3. Bland den med smulad fetaost och spenat.
  4. Krydda med peppar och eventuellt salt.

Morotsbiffar med bulg...