0 Läs mer >>
 
Ett av våra nya favoritrecept. Det tar lite tid att laga men såå värt det!
Redan dagen innan är det klokt att börja.
Receptet kommer från Sofia Henriksson 
 
4-6 portioner
 
Ingredienser:

Kålsallad
  • 200 g rödkål
  • 0,5 citron
  • 0,5 msk olivolja

Mango- och avokadosalsa
  • 250 g mango
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime

Chipotlemajonnäs
  • 1 ägg
  • 1-1,5 dl rapsolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk chipotlepasta

Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Pankofriterad torsk
  • 600 g torskrygg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk cayennepeppar
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1 l frityrolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering 
  • Tortillabröd
  • rädisa
  • persilja
  • fetaost

Gör så här:

Picklad rödlök - Förbered gärna dagen innan.
  1. Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull.
  2. Skiva rödlöken med en mandolin och häll över den varma vätskan i en burk. 
  3. Ställ i kylen.

Kålsallad
  1. Skiva kålen tunt på en mandolin.
  2. Kläm över saften från citronen, skvätt över lite olja.
  3. Krydda med salt och peppar och massera så att smakerna går ihop. 
  4. Låt stå.

Mango- och avokadosalsa
  1. Finhacka mango och avokado, lägg i en skål. 
  2. Kärna ur och finhacka chilin och tillsätt i skålen. 
  3. Finhacka rödlöken och blanda ner med saften från limen och olivoljan.
  4. Rör ner persilja, salt och peppar efter smak.

Chipotlemajonnäs
  1. Knäck ägget i en bunke.
  2. Tillsätt senap och vinäger. 
  3. Mixa med stavmixer medan du tillsätter oljan.
  4. När majonnäsen fått fin konsistens tillsätter du chipotle, salt och peppar efter smak.

Pankofriterad torsk
  1. Skär torskryggen till lagom stora bitar.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader.
  3. Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar.
  4. Tillsätt salt och peppar samt cayenne i mjölet.
  5. Doppa torsken i mjöl, sedan ägg och till sist i panko. 
  6. Fritera tills de är gyllenbruna.

Upplägg
  1. Finhacka persiljan, skiva rädisorna på en mandolin och smula fetaosten. Lägg allt på en tallrik redo för upplägget.
  2. Börja med att lägga upp bröden på en skärbräda eller tallrik.
  3. Lägg på kålsalladen, toppa med mango- och avokadosalsan.
  4. Lägg på torsken och toppa med rädisor, rödlök, majonnäs, fetaost och persilja.
 

Fishtaco