0 Läs mer >>
 
Ett recept som vi hittade på Instagram hos "Pastabylulu" och det blev en ny favorit!
 Man tager vad man har hemma vilket innebar spagetti till istället för penne. Det blev mycket gott!
Ingredienser:
  • 4 portioner penne
  • 200 g räkor
  • olivolja
  • 1 st zucchini
  • 1 st chili
  • 2-3 st  vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 g saffran
  • 3,5 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljong
  • Salt och peppar
  • Mängder av parmesanost
Gör så här:
  1. Finhacka schalottenlök, chili och vitlök.
  2. Dela zucchini i tunna skivor. 
  3. Fräs schalottenlök, chili och vitlök i olivolja.
  4. Tillsätt delad zucchini och stek på i några minuter tills den mjuknat.
  5. Häll på massa vitt vin och låt det puttra ett tag.
  6. Häll i saffran, salt och peppar och rör om.
  7. Tillsätt grädde, basilika och grönsaksbuljong. Låt det såsa ihop sig.
  8. Smaka av med mer salt, peppar och vitt vin om det behövs. 
  9. Koka pastan al dente. Obs! Spara ca 1 dl pastavatten.
  10. Häll i pastan, ca 1 dl pastavatten, räkor och parmesan i såsen.
  11. Rör om i några minuter tills pastan gosat in sig ordentligt i såsen. 
  12. Servera direkt och njut!! 


Penne Zafferano

0 Läs mer >>
 
Surdegsbröd är ju en stor favorit hemma hos oss, så när Viktor hittade detta recept var vi tvungna att testa. Mackmat när den är som bäst!
 
Ett recept som kommer från Catarina König.
Ingredienser:
  • 600 g ryggbiff
  • 2-4 kvistar färst timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Smör
Tryffelmajonnäs:
  • 1,5-2 dl majonnäs
  • 0,5-1 tsk tryffelolja
  • Svartpeppar
Picklad silverlök:
  • 1 silverlök
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
Tillbehör:
  • Rostad lök
  • Parmesanost
  • Mâchesallad
Gör så här:
Picklad silverlök
  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna. 
  2. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin.
  3. Häll ättikslagen över löken. Låt stå.
Tryffelmajonnäs
  1. Rör ihop majonnäs och tryffelolja.
  2. Krydda rejält med nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
Steak sandwich
  1. Salta köttskivorna. Stek dem i smör i en stekpanna, när de fått lite yta och ska vändas lägger du i krossad vitlök och timjankvistar. Ös biffarna med smöret under stekningen. 
  2. Ta upp och låt vila ca 3 minuter.
  3. Stek bröden i smör i en stekpanna så att de får fin yta på bägge sidor. 
  4. Skär köttet i skivor. Fördela köttet på hälften av brödskivorna.
  5. Toppa med tryffelmajonnäs, picklad silverlök, mâchesallad och rostad lök.
  6. Riv över generöst med parmesan och lägg på resterande brödskivor som lock.

Steak sandwich med tr...

0 Läs mer >>
 
En god krämig pasta! Passa på nu när sparrissäsongen är i full gång.
 
4 portioner
Ingredienser:
  • 2 knippen sparrid
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st scharlottenlök
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • Mycket riven pecorino
  • Zest från 1 citron
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 kruka persilja
  • Salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Finhacka vitlök och scharlottenlök.
  2. Skär sparris i bitar.
  3. Fräs vitlök och scharlottenlök i smöret tills det mjuknat. 
  4. Tillsätt hälften av sparrisen, grädde och creme fraiche. 
  5. Låt puttra i minst 10 minuter.
  6. Mix slät.
  7. Tillsätt pecorino, citronsaft, zest och finhackad persilja.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Koka pastan al dente. Spar ca 1 dl av pastavattnet.
  10. Tillsätt pastan och pastavattnet till sparrissåsen. 
  11. Stek resterande sparris snabbt i en varm stekpanna.
  12. Toppa pastan med den stekta sparrisen och riven pecorino.
 

Sparrispasta