Steak sandwich med tryffelmajonnäs
Ingredienser:
- 600 g ryggbiff
- 2-4 kvistar färst timjan
- 1 klyfta vitlök
- 4 skivor surdegsbröd
- Smör
Tryffelmajonnäs:
- 1,5-2 dl majonnäs
- 0,5-1 tsk tryffelolja
- Svartpeppar
Picklad silverlök:
- 1 silverlök
- 0,5 dl ättiksprit 12%
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Tillbehör:
- Rostad lök
- Parmesanost
- Mâchesallad
Gör så här:
Picklad silverlök
- Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna.
- Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin.
- Häll ättikslagen över löken. Låt stå.
Tryffelmajonnäs
- Rör ihop majonnäs och tryffelolja.
- Krydda rejält med nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
Steak sandwich
- Salta köttskivorna. Stek dem i smör i en stekpanna, när de fått lite yta och ska vändas lägger du i krossad vitlök och timjankvistar. Ös biffarna med smöret under stekningen.
- Ta upp och låt vila ca 3 minuter.
- Stek bröden i smör i en stekpanna så att de får fin yta på bägge sidor.
- Skär köttet i skivor. Fördela köttet på hälften av brödskivorna.
- Toppa med tryffelmajonnäs, picklad silverlök, mâchesallad och rostad lök.
- Riv över generöst med parmesan och lägg på resterande brödskivor som lock.