Steak sandwich med tryffelmajonnäs

 
Surdegsbröd är ju en stor favorit hemma hos oss, så när Viktor hittade detta recept var vi tvungna att testa. Mackmat när den är som bäst!
 
Ett recept som kommer från Catarina König.
Ingredienser:
  • 600 g ryggbiff
  • 2-4 kvistar färst timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Smör
Tryffelmajonnäs:
  • 1,5-2 dl majonnäs
  • 0,5-1 tsk tryffelolja
  • Svartpeppar
Picklad silverlök:
  • 1 silverlök
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
Tillbehör:
  • Rostad lök
  • Parmesanost
  • Mâchesallad
Gör så här:
Picklad silverlök
  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna. 
  2. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin.
  3. Häll ättikslagen över löken. Låt stå.
Tryffelmajonnäs
  1. Rör ihop majonnäs och tryffelolja.
  2. Krydda rejält med nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
Steak sandwich
  1. Salta köttskivorna. Stek dem i smör i en stekpanna, när de fått lite yta och ska vändas lägger du i krossad vitlök och timjankvistar. Ös biffarna med smöret under stekningen. 
  2. Ta upp och låt vila ca 3 minuter.
  3. Stek bröden i smör i en stekpanna så att de får fin yta på bägge sidor. 
  4. Skär köttet i skivor. Fördela köttet på hälften av brödskivorna.
  5. Toppa med tryffelmajonnäs, picklad silverlök, mâchesallad och rostad lök.
  6. Riv över generöst med parmesan och lägg på resterande brödskivor som lock.

Kommentera här: