Sparrispasta

 
En god krämig pasta! Passa på nu när sparrissäsongen är i full gång.
 
4 portioner
Ingredienser:
  • 2 knippen sparrid
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st scharlottenlök
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • Mycket riven pecorino
  • Zest från 1 citron
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 kruka persilja
  • Salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Finhacka vitlök och scharlottenlök.
  2. Skär sparris i bitar.
  3. Fräs vitlök och scharlottenlök i smöret tills det mjuknat. 
  4. Tillsätt hälften av sparrisen, grädde och creme fraiche. 
  5. Låt puttra i minst 10 minuter.
  6. Mix slät.
  7. Tillsätt pecorino, citronsaft, zest och finhackad persilja.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Koka pastan al dente. Spar ca 1 dl av pastavattnet.
  10. Tillsätt pastan och pastavattnet till sparrissåsen. 
  11. Stek resterande sparris snabbt i en varm stekpanna.
  12. Toppa pastan med den stekta sparrisen och riven pecorino.
 

Kommentera här: