Sparrispasta
En god krämig pasta! Passa på nu när sparrissäsongen är i full gång.
4 portioner
Ingredienser:
- 2 knippen sparrid
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st scharlottenlök
- Smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl creme fraiche
- Mycket riven pecorino
- Zest från 1 citron
- 3 msk citronsaft
- 0,5 kruka persilja
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Finhacka vitlök och scharlottenlök.
- Skär sparris i bitar.
- Fräs vitlök och scharlottenlök i smöret tills det mjuknat.
- Tillsätt hälften av sparrisen, grädde och creme fraiche.
- Låt puttra i minst 10 minuter.
- Mix slät.
- Tillsätt pecorino, citronsaft, zest och finhackad persilja.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan al dente. Spar ca 1 dl av pastavattnet.
- Tillsätt pastan och pastavattnet till sparrissåsen.
- Stek resterande sparris snabbt i en varm stekpanna.
- Toppa pastan med den stekta sparrisen och riven pecorino.