Fishtaco
Ett av våra nya favoritrecept. Det tar lite tid att laga men såå värt det!
Redan dagen innan är det klokt att börja.
Receptet kommer från Sofia Henriksson
4-6 portioner
Ingredienser:
Kålsallad
- 200 g rödkål
- 0,5 citron
- 0,5 msk olivolja
Mango- och avokadosalsa
- 250 g mango
- 0,5 dl finhackad persilja
- 1 rödlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 msk olivolja
- 1 lime
Chipotlemajonnäs
- 1 ägg
- 1-1,5 dl rapsolja
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 2 msk chipotlepasta
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 1 dl ättiksprit 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Pankofriterad torsk
- 600 g torskrygg
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk cayennepeppar
- 2 dl pankoströbröd
- 2 ägg
- 1 l frityrolja
- salt
- svartpeppar
Garnering
- Tortillabröd
- rädisa
- persilja
- fetaost
Gör så här:
Picklad rödlök - Förbered gärna dagen innan.
- Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull.
- Skiva rödlöken med en mandolin och häll över den varma vätskan i en burk.
- Ställ i kylen.
Kålsallad
- Skiva kålen tunt på en mandolin.
- Kläm över saften från citronen, skvätt över lite olja.
- Krydda med salt och peppar och massera så att smakerna går ihop.
- Låt stå.
Mango- och avokadosalsa
- Finhacka mango och avokado, lägg i en skål.
- Kärna ur och finhacka chilin och tillsätt i skålen.
- Finhacka rödlöken och blanda ner med saften från limen och olivoljan.
- Rör ner persilja, salt och peppar efter smak.
Chipotlemajonnäs
- Knäck ägget i en bunke.
- Tillsätt senap och vinäger.
- Mixa med stavmixer medan du tillsätter oljan.
- När majonnäsen fått fin konsistens tillsätter du chipotle, salt och peppar efter smak.
Pankofriterad torsk
- Skär torskryggen till lagom stora bitar.
- Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader.
- Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar.
- Tillsätt salt och peppar samt cayenne i mjölet.
- Doppa torsken i mjöl, sedan ägg och till sist i panko.
- Fritera tills de är gyllenbruna.
Upplägg
- Finhacka persiljan, skiva rädisorna på en mandolin och smula fetaosten. Lägg allt på en tallrik redo för upplägget.
- Börja med att lägga upp bröden på en skärbräda eller tallrik.
- Lägg på kålsalladen, toppa med mango- och avokadosalsan.
- Lägg på torsken och toppa med rädisor, rödlök, majonnäs, fetaost och persilja.