Granola

 
Det här är Jessica Frejs Granola som vi gillar starkt. Generellt gillar vi recept där det inte är så noga med alla ingredienserna, har man inte allt hemma så tar man bara lite mer av något annat. Som Jennys Bruna Bröd, eller som denna Granola. Det är väl bara de blöta ingredienserna som man inte skall byta mot något annat.
 
Torra ingredienser:
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl chiafrön
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl hackade valnötter 
 Blöta ingredienser:
  • ½ dl honung
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl vatten
Tillsätt när Granolan svalnat:
  • 2 dl torkad frukt - tex tranbär, russin, aprikoser, blåbär
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Blanda alla blöta ingredienser i en annan skål.
  • Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda runt ordentligt.
  • Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Rosta mitt i ugnen i 15 minuter.
  • Rör om.
  • Rosta i ytterligare 15 minuter.
  • Låt svalna och blanda i den torkade frukten.
  • Förvaras i glasburk.
 
 
 

Kommentera här: