Kanelbullesockerkaka




Det här receptet är hämtar från boken "Pernillas Praliner".
Lättbakad sockerkaka som smakar kanelbulle.
Recepter är dock justerat för att passa vår ugn...
Det här behövs:
- 175 gr smör + 3 msk rumsvarmt smör
- 2 ½ dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl gräddfil
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
FYLLNING:
- 1 dl strösocker
- 3 msk kanel
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smöra och bröa därefter formen (skorpmjöl).
- Rör smör, den större mängden, och socker poröst i en bunke.
- Blanda ner äggen, ett i taget och därefter gräddfilen.
- Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål och blanda sedan ner mjölblandningen i smeten.
- Blanda samman strösocker i kanel till fyllningen.
- Häll i hälften av smeten i formen. Strö över hälften av kanelsockret.
- Fyll på med resten av smeten och strö därefter på resten av kanelsockret.
- Klicka till slut över de 3 matskedarna smör på toppen.
- Grädda kakan i ca 50 minuter (40 min i originalreceptet).
- Testa med en sticka att kakan är färdig. Stickan skall inte vara kladdig.
- Låt kakan stå i formen och svalna lite innan den stjälps upp på ett fat för servering.