Kanelbullesockerkaka

 
Det här receptet är hämtar från boken "Pernillas Praliner".
Lättbakad sockerkaka som smakar kanelbulle.
Recepter är dock justerat för att passa vår ugn...
 
Det här behövs:
  • 175 gr smör + 3 msk rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
FYLLNING:
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kanel
 
Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smöra och bröa därefter formen (skorpmjöl).
  2. Rör smör, den större mängden, och socker poröst i en bunke.
  3. Blanda ner äggen, ett i taget och därefter gräddfilen.
  4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål och blanda sedan ner mjölblandningen i smeten.
  5. Blanda samman strösocker i kanel till fyllningen.
  6. Häll i hälften av smeten i formen. Strö över hälften av kanelsockret.
  7. Fyll på med resten av smeten och strö därefter på resten av kanelsockret.
  8. Klicka till slut över de 3 matskedarna smör på toppen.
  9. Grädda kakan i ca 50 minuter (40 min i originalreceptet).
  10. Testa med en sticka att kakan är färdig. Stickan skall inte vara kladdig.
  11. Låt kakan stå i formen och svalna lite innan den stjälps upp på ett fat för servering.

Kommentera här: