Gratinerad Blomkål
![](https://cdn3.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_3132_5974f8309606ee73fa066aa3.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_3134_5974f834ddf2b33b5c1d4d71.jpg)
En perfekt rätt för blomkålsälskare eller som tillbehör till grillat!
Ingredienser:
- 1 Blomkålshuvud
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Flingsalt
- Citronskal
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 msk Persilja
- 3 msk Olivolja
- 120 g Gruyére
Ansa blomkålen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över 2 msk olivolja och flingsaltet och sätt in formen i ugnen på 200 grader i 1 timme.
Blanda citronskalet, vitlöksklyftan, persiljan och 3 msk olivoljan.
Ta ut blomkålen och riv osten över blomkålen och sätt in formen i ugnen i 5 minuter.
Ringla över blandningen av citronskal, vitlök, persilja och olivoljan. Nu är blomkålen redo för servering!
Receptet hittar ni här