Tacopaj
Vi har genom åren gjort en väldig massa tacopaj. Under några år var det ofta tacopaj som serverades vid födelsedagar. Dessutom är det en väldigt bra rätt att ha i frysen när det är ont om tid att laga mat.
Så, vår familjs tacopaj-recept är en blandning av en massa olika recept. Den blir lite spicy, men servera gräddfil till för de som inte gillar stark mat.
Bon appétit!
Pajdeg:
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0,75 dl smält smör
1 dl kesella gourmet
Fyllning:
500 gr nötfärs (eller blandfärs)
smör att steka i
(1 påse taco-kryddmix) eller krydda själv med:
salt, vitpeppar, svartpeppar, paprikapulver, lite curry och massor av spriskummin samt lite soja
1 dl vatten (om du använder färdig taco-kryddmix)
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl lätt crème fraiche
150 gr körsbärstomater
1 dl green jalapeno
1½ dl riven ost
1 tsk paprikapulver
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke till en smidig deg och tryck ut den i en pajform.
- Bryn färsen i smör. Tillsätt taco-kryddan och vatten, låt koka i 5 min, eller krydda själv.
- Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål.
- Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
- Fyll pajskalet med färsen och bred på crème fraiche blandningen.
- Täck med tomater och chili, strö över den rivna osten och pudra sist över paprikapulver (kan uteslutas).
- Grädda pajen mitt i ugnen i 25 minuter, tills osten har fått fin färg.
Till pajen brukar vi servera gräddfil, guacamole, tacosås, tacochips och en grönsallad.