Nattjästa Ostfrallor

 
 
 
 
Lyxigt med nybakat bröd till frukost. Men vem orkar vänta i ett par timmar på att bröddegen skall jäsa på morgonen? Inte vi i alla fall. Det här receptet är därför perfekt! Degen görs i matberedare på kvällen, sätts på jäsning i kylskåpet över natten och klickas ut på plåt på morgonen och gräddas. Perfekt!
 
Receptet är hämtar ur Arlas "Tid för frukost", där heter de Nattjästa Fruktostfrallor.
 
12 st
Ingredienser:
½ paket jäst, ca 25 gr
4 dl kallt vatten
1 msk Arla smör-&rapsolja
(funkar att blanda smör och rapsolja själv)
1 ½ tsk salt
9 dl siktat dinkelmjöl
100 gr finviven Wästgöra Kloster svart 31%
 
Gör så här:
Dag 1:
Lös jästen i vattnet i en bunke.
Tillsätt smör-&rapsolja, salt, mjölet och hälften av osten.
Rör till en jämn lös deg.
Täck bunken med platsfolie och ställ kallt ca 8 tim eller över natten.
 
Dag 2:
Sätt ugnen på 250 grader.
Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över resten av osten.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills frallorna har fått fin färg.
Låt svalna på galler.
 
Frallorna är som allra godast nygräddade. 
Njut dem med ditt favoritpålägg! 
 
 
 

Kommentera här: