Tiramisu

 
Tiramisu, en av mina favoritefterrätter.
Eftersom den kan göras långt innan den serveras är det en perfekt bjudefterrätt.
För en barnvänlig variant hoppa över amaretton, men den blir tyvärr inte lika god då. 
 
Ingredienser för 4 personer:
  • 2 äggulor
  • 1 burk mascarpone (250 gram)
  • ¼ dl amaretto
  • 1 äggvita
  • ½ dl socker
  • 10 savoyardikex
  • ¾ dl kallt kaffe
  • kakao att pudra över
 
Gör så här:
  1. Vispa ihop öggulor och mascarpone med amaretto till en slät smet.
  2. Vispa äggvitan fluffig med elvisp.
  3. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
  4. Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
  5. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i kaffe.
  6. Lägg i en form.
  7. Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen, minst 5 timmar, gärna över natten.
  8. Pudra över kakao innan servering. 

Kommentera här: