Vaniljhjärta i långpanna


Jag älskar vaniljhjärtan!
Men jag måste erkänna att jag inte bakar vaniljhjärtan speciellt ofta eftersom de är lite tidsödande att göra.
Så, vilken lycka - när Sofia på kören bjuder på en kaka som smakar precis som vaniljhjärta men görs i långpanna.
Så himla mycket enklare, men lika gott!
Receptet kommer från Hemmets.se
Det här behöver du till en långpanna - 30 x 40 cm (42 kakor):
-
500 gram smör
-
10 dl vetemjöl
-
4 dl strösocker
-
4 msk vaniljsocker
-
1 msk bakpulver
Fyllning:
- 4 ägg
-
2 dl Kesella
-
5 dl Crème fraiche
-
3 dl strösocker
-
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
-
Ställ ugnen på 200 grader.
-
Jobba ihop mördegen i en matberedare. Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
-
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan.
-
Strö den andra delen av mördegen över fyllningen.
-
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Garnera med florsocker precis före servering.
Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.