Ceasar sallad

Ceasarsallad är en favorit.
Sommar som vinter.
 

ca 5 dl Ceasar dressing
Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • 3 dl rapsolja
  • ½ dl finriven parmesanost
  • salt & peppar
  • vatten

Gör såhär:

  1. Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt.
  2. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin strålen samtidigt som du fortsätter mixa.
  3. Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonäs.
  4. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
  5. Smaka av med salt & peppar.
 
 
Ceasarsallad
4 personer
  • 1 kruka romansallad
  • brödkrutonger
  • 4 msk grovhackad gräslök
  • ½ dl parmesanost
  • bacon (140 gr)
  • Stekt eller grillad kyckling
 
Gör så här:
  1. Stek kycklingen, salta och peppra.
  2. Stek baconen knapriga.
  3. Rosta franskbröd och skär till krutonger
  4. Skölj och skär salladen.
  5. Hacka gräslöken.
  6. Lägg salladen i botten på ett uppläggningsfat.
  7. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen.
  8. Strö över gräslök, bacon, brödkrutonger.
  9. Riv sist parmesanost över salladen.
  10. Servera med Ceasardressingen till salladen.
 
 
 

Kommentera här: