Ceasar sallad
Ceasarsallad är en favorit.
Sommar som vinter.
ca 5 dl Ceasar dressing
Ingredienser:
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 vitlöksklyfta
- 2 sardeller
- 3 dl rapsolja
- ½ dl finriven parmesanost
- salt & peppar
- vatten
Gör såhär:
- Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt.
- Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin strålen samtidigt som du fortsätter mixa.
- Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonäs.
- Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
- Smaka av med salt & peppar.
Ceasarsallad
4 personer
-
1 kruka romansallad
- brödkrutonger
- 4 msk grovhackad gräslök
- ½ dl parmesanost
- bacon (140 gr)
- Stekt eller grillad kyckling
Gör så här:
-
Stek kycklingen, salta och peppra.
- Stek baconen knapriga.
- Rosta franskbröd och skär till krutonger
- Skölj och skär salladen.
- Hacka gräslöken.
- Lägg salladen i botten på ett uppläggningsfat.
- Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen.
- Strö över gräslök, bacon, brödkrutonger.
- Riv sist parmesanost över salladen.
- Servera med Ceasardressingen till salladen.