Fläskfilégryta

 
Detta recept tillagade vi på en kusinmiddag för en väldigt massa år sedan.
Har sedan tillagat det vid flera tillfällen då det bjudits på middag till många.
 
Detta recept räcker till 8 personer.
 
Detta behöver du:
3 st svenska fläskfiléer
2 pkt svenskt bacon
2 burkar svamp
2 st gul lök
1 burk syltlök
2 burkar crème fraiche franska örter
6 dl grädde
2 st ölkorvar
färsk persilja
salt och peppar
 
Gör så här:
  1. Putsa fläskfilén och stek dem. Antingen i skivor eller hela - då får man skiva efter stekning. Salta och peppra. Lägg i eldfast form eller stor gryta efter stekning.
  2. Stek bacon. Strö över fläskfiléskivorna.
  3. Stek svamp och skivad lök.
  4. Häll crème fraiche och grädde över svamp och lök. Koka ihop något och häll sedan såsen över fläskfilén.
  5. Skiva upp ölkorven (smala bitar) och lägg dessa och den avrunna syltlöken över fläskfilén.
  6. Värm upp allt i gryta eller i ugn.
  7. Smaka av med salt och peppar (vit & svart)
  8. Före servering, strö hackad persilja över grytan.
Servera grytan till klyftpotatis och med en god sallad.
 
 
 

Kommentera här: