Pavlova

Denna fantastiskt goda sommardesser!
Till marängbotten behöver du:
- 4 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 msk maizenamjöl
- 1 tsk ättikssprit (12%)
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Vispa äggvitorna riktigt hårt skum.
- Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig.
- Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit, rör om väl.
- Bred ut marängsmeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt.
Rita gärna ut en cirkel först innan du börjar bre. - Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen i ett par timmar till eller över natten.
Vid servering - Citronsmak:
- 3 dl vispgrädde
- Lemoncurd efter smak
- Färska bär
- Vispa grädden.
- Blanda lemoncurd efter smak i hälften av grädden.
- Bred citrongrädden och grädden över marängen.
- Dekorera med färska bär på toppen.
Vid servering - Kolasmak:
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
- Vispa grädden.
- Rör ihop den karamelliserade mjölken/dulce de leche i en bunke.
- Tillsätt den vispade grädden och blanda runt.
- Bred kolagrädden på marängen.
- Dekorera med färska bär.