Silviakaka



En klassiker!
Ingredienser:
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 dl kallt vatten
Kräm:
- 200 gr smör
- 2 dl socker
- 2 äggulor
- 4 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosflingor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en långpanna (eller klä den med bakplåtspapper).
- Vispa äggen och sockret till kakan vitt och fluffigt.
- Rör i vattnet.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper när den är klar och låt kakan svalna under duk.
Koka krämen:
- Lägg smör, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull och koka upp på svag värme.
- Bred den varma krämen på kakan.
- Strö på kokosflingor.
Dela när kakan krämen har svalnat något.