Ugnspannkaka

Här Lovisa, enligt önskemål, receptet på ugnspannkaka!
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 liter mjölk
- 5 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 msk smör till formen
- Bacon eller kassler, ca 200 gram
OBS!
Har man bacon i ugnspannkakan skall dessa brynas lite i ugnen innan smeten hälls på.
Har man kassler i smeten fördelar man ut den när smeten är upphälld i långpannan.
Har man kassler i smeten fördelar man ut den när smeten är upphälld i långpannan.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa samman äggen med hälften av mjölken, tillsätt mjöl och salt.
- Vispa smeten slät och klimpfri.
- Blanda i resten av mjölken och låt smeten svälla en stund.
- Smörj en långpanna och häll i smeten.
- Grädda i ugnen tills pannkakan stelnat och fått färg, ca 20-30 minuter beroende på ugn.
Baconvariant:
Bryn i ugnen små tärningar av 200 gram rimmat sidfläsk, bacon eller skinka i långpannan innan smeten hälls på.
Serveras med lingonsylt.