Pizzasnurror

Vårt recept på pizzasnurror är egentligen två olika recept.
Vi tyckte att degen var bättre på det ena och fyllningen bättre i det andra.
Så vi mixade helt enkelt ihop dem.
Detta behövs till degen:
-
250 gr keso
- 4 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 200 gr smör
- ½ tsk salt
Gör så här:
- Hacka ihop alla ingredienser (eller kör dem i en matberedare med pajkroken) till en deg.
- Låt den vila på kallt ställe i c 30 minuter.
- Kavla ut degen till en avlång kaka som är ca 25 x 40 cm.
- Lägg på fyllning.
Fyllning:
- 3 msk tomatpuré
- 1 paket bacon
- 1 rödlök
- 3 tomater
- 2½ dl riven lagrad ost
- ½ dl valfria färska örter tex basilika, timjan och oregano.
- 1 ägg till pensling
- torkad oregano
Fortsätt så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bred ut tomatpurén på degplattan.
- Klipp över bacon.
- Skala och finhacka löken och tärna tomaterna. Fördela detta på degplattan.
- Strö riven ost och örter över.
- Rulla ihop långsidan som en rulltårta.
- Skär ca 1½ cm breda skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över oregano (torkad).
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills de är gyllenbruna.
Perfekt som picknickmat eller när barnen kommer hem från skolan.
Passar även på buffébordet.