Crème fraiche pizza med lufttorkad skinka

 
Vi gillar pizza. I alla former. Men den allra bästa är den med hemmagjord pizzadeg och som tillagas på grillen.
 
 
Klassisk italiensk pizzadeg:
För 4 personer
  • 25 gr jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  1. Finfördela jästen i en bunke.
  2. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig.
  3. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet.
  4. Arbeta till en smidig deg.
  5. Låt jäsa övertäckt i en timme.

 

Om du tänker bara pizzan i vanlig ugn skall ugnen vara på 225 grader.

Om du tillagar pizzan på grill, tänk på att lägga på rejält med kol eller bricketter så att det blir ordentligt varm. OBS! Behöver grill med lock.

 

  • Crème fraiche
  • Mozzarella ost
  • Ev riven ost med smak
  • Lufttorkad skinka
  • Ruccolasallad

 

  1. Baka ut pizzadegen på mjölat bakbord till lagom tjocklek.
  2. Lägg pizzabottnen på en oljad plåt eller på bakplåtspappersklädd plåt (vid tillagning i ugn).
  3. Bred ut crème fraiche på bottnen. 
  4. Dela mozzarella ost och lägg på bottnen.
  5. Vill man ha mycket ostsmak på pizzan strö även över lite riven ost med mycket smak som tex Cheddar eller Västerbotten.
  6. Grädda på grillen, eller i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  7. När pizzan är färdiggräddad, lägg på några skivor lufttorkad skinka och en näve rucolasallad.
  8. Färdigt att servera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: