Supersnabba pannbiffar
Dessa biffar gör man under tiden makaronerna kokar.
Eller potatisen om man hellre vill ha stekt lök och brunsås till.
Detta behövs till 4 personer:
- 600 gr blandfärs eller nötfärs
- salt och svartpeppar
- smör att steka i
Gör så här:
- Fukta en skärbräda med lite vatten.
- Ta upp en klump köttfärs i handen och rulla till en boll.
- Platta sedan ut bollen på skärbrädan så att bollen blir en platt biff.
Gör dem ganska platta max 1 cm tjocka, eftersom de drar ihop sig och blir tjockare vid stekning. - Salta och peppra (ganska mycket) på ovansidan av biffen.
- Smält smöret i en stekpanna och lägg i biffarna med den kryddade sidan ner.
- Salta och peppra på den andra sidan av biffen.
- Stek dem på båda sidor tills köttsaften är klar - då är även biffarna klara.