Supersnabba pannbiffar

 
Dessa biffar gör man under tiden makaronerna kokar.
Eller potatisen om man hellre vill ha stekt lök och brunsås till.
 
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 600 gr blandfärs eller nötfärs
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i
 
Gör så här:
  1. Fukta en skärbräda med lite vatten.
  2. Ta upp en klump köttfärs i handen och rulla till en boll.
  3. Platta sedan ut bollen på skärbrädan så att bollen blir en platt biff.
    Gör dem ganska platta max 1 cm tjocka, eftersom de drar ihop sig och blir tjockare vid stekning.
  4. Salta och peppra (ganska mycket) på ovansidan av biffen.
  5. Smält smöret i en stekpanna och lägg i biffarna med den kryddade sidan ner.
  6. Salta och peppra på den andra sidan av biffen.
  7. Stek dem på båda sidor tills köttsaften är klar - då är även biffarna klara.
 

Kommentera här: