Nickes Ost- & Skinkschnitzel

En uppskattad rätt av alla - utom Arvid... :0)
Detta behövs: till 4 personer:
-
4 st Skinksnitsel-skivor
- 4 skivor rökt skinka
- 6 skivor Cheddarost
- 2 ägg
- 1-2 dl vetemjöl
- 1-2 dl skorpmjöl/ströbröd
- Salt och peppar
- Smör att steka i
Gör så här:
- Banka ut köttskivorna så mycket det går. De ska helst vara tunna.
- Krydda skivorna med salt och peppar.
- Lägg på ost- och skinkskivorna på halva schnitzeln och vik den andra halvan kött över.
- Stäng till kanterna och "lås" med tandpetare.
- Strö salt och peppar på köttet.
- Häll upp mjöl i en tallrik.
- Häll upp skorpmjöl/ströbröd i en annan tallrik. Salta och peppra i skorpmjölet.
- Vispa upp ägg i en tredje tallrik.
- Doppa köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbrödet.
- Låt köttet ligga en liten stund så att paneringen stelnar.
- Stek schnitzlarna långsamt i smör. De ska bli vackert bruna och genomstekta.
- Servera med råstekt potatis, ärter, broccoli eller en frasig grönsallad. Om man vill kan man även servera en skysås till schnitzlarna.