Västerbottenlax

 
Detta recept har vi fått av svägerskan Berit.
Mycket god laxrätt!
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 8 stora tunna skivor färsk lax (à 75 gram)
  • 2 dl riven västerbottenost, eller hyvlade skivor - funkar också.
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl mellangrädde
 
Garnering:
  • 1 liten skivad rödlök
  • 50 gram löjrom
  • ½ kruka dill
 
Gör så här:
  1. Sättugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut laxskivorna och fördela osten på skivorna och salta och peppra.
  3. Rulla ihop skivorna och lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Häll över grädden.
  5. Ställ formen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Garnera med lökringar, löjrom och dill.
  7. Servera med pressad potatis eller ris.

Kommentera här: