Rosmarinpotatis

Sommarvärmen fortsätter och vi bara njuter.
Passar på att grilla en massa och denna potatisrätt är väldigt god som tillbehör till köttet.
Funkar i och för sig till en köttbit även i december.
Detta behövs:
- Potatis
- Olja (rapsolja eller olivolja)
- Smör
- Flingsalt (Falksalt har ett med rosmarinsmak)
- Rosmarin (funkar med både torkad och färsk)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skrubba potatisen så den blir riktigt ren.
- Klyv den på mitten.
- Häll lite olja i botten på en ugnssäker form.
- Lägg potatisen med skalsidan ned i formen.
- Häll lite olja på toppen av varje potatis, samt en liten klick smör på varje.
- Stör över flingsalt och rosmarin.
- Ugnsbaka potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lite längre om det är stora potatis.
Man brukar se på färgen ovanpå när de är klara - de ska vara lite gyllene.
Är du osäker, prova med en sticka för att se om de känns mjuka i mitten.