Annelies pastarätt

 
 Ännu ett recept som är namngett efter en helt okänd människa för oss.
Men tack Annelie!
Denna pastarätt innehåller många smaker och det blir stora portioner.
 
 
4-6 personer
 
Ingredienser
  • 1 pkt bandspagetti
  • 25 g smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 bit gorgonzola eller ädelost
  • 2 dl creme fraiche eller 3 dl vispgrädde
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 burk champinjoner
  • 1 pkt bacon
  • ½ purjolök
  • 6-7 hg köttfärs
  • riven ost
 
Gör så här:
  1. Smörj en ungfast form.
  2. Koka spagettin enligt förpackningen och lägg i botten på formen.
  3. Fräs köttfärsen med salt och peppar, lägg i formen.
  4. Strimla purjon och lägg över köttfärsen + en burk champinjoner (rekommenderar att försteka dessa för bästa smak).
  5. Stek bacon lite lätt, klipp i bitar och lägg över.
  6. Gör en vit grundsås (lite som stuvning) och blanda i gorgonzola, pressad vitlök, grädde, salt och peppar. Häll i formen. Strö över riven ost.
  7. In i ugnen cirka 20-25 minuter (gulbrun yta) i 225 grader.
Saveras gärna med sallad, smaklig måltid!

Kommentera här: