Annelies pastarätt
Ännu ett recept som är namngett efter en helt okänd människa för oss.
Men tack Annelie!
Denna pastarätt innehåller många smaker och det blir stora portioner.
4-6 personer
Ingredienser
- 1 pkt bandspagetti
- 25 g smör
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 bit gorgonzola eller ädelost
- 2 dl creme fraiche eller 3 dl vispgrädde
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 burk champinjoner
- 1 pkt bacon
- ½ purjolök
- 6-7 hg köttfärs
- riven ost
Gör så här:
- Smörj en ungfast form.
- Koka spagettin enligt förpackningen och lägg i botten på formen.
- Fräs köttfärsen med salt och peppar, lägg i formen.
- Strimla purjon och lägg över köttfärsen + en burk champinjoner (rekommenderar att försteka dessa för bästa smak).
- Stek bacon lite lätt, klipp i bitar och lägg över.
- Gör en vit grundsås (lite som stuvning) och blanda i gorgonzola, pressad vitlök, grädde, salt och peppar. Häll i formen. Strö över riven ost.
- In i ugnen cirka 20-25 minuter (gulbrun yta) i 225 grader.
Saveras gärna med sallad, smaklig måltid!