Mjuk rabarberkaka 2-2-2
Funkar lika bra med vilket som.
Använder man äpplen brukar vi klyfta dem och blanda dem i lite socker och kanel innan man lägger dem på kakan.
Och namnet 2-2-2 då? Jo, det är två av allting i kakan.
Receptet är därför lätt att komma ihåg. :)
Detta behövs:
-
2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk rumsvarmt smör
- 2 st rabarberstjälkar
- smör och ströbröd till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg och socker så det blir vitt och pösigt.
- Blanda ihop mjöl och bakpulver i en egen bunke. Blanda sedan i äggsmeten.
- Klicka i det rumsvarma smöret i smeten och rör om ordentligt.
- Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
- Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar.
- Om man vill kan man blanda runt rabarber i lite socker innan man lägger dem i formen, men det är inget som är nödvändigt.
- Som sagt, placera de skurna rabarberna ovanpå kakan.
- Grädda på andra falsen nerifrån i ca 20 minuter.
- Servera kakan lätt ljummen med en klick grädde.
- Pudra den gärna med lite florsocker på toppen innan servering.