Mjuk rabarberkaka 2-2-2

 
Den här enkla kakan bakar vi flitigt när det är säsong för rabarber eller äpplen.
Funkar lika bra med vilket som.
Använder man äpplen brukar vi klyfta dem och blanda dem i lite socker och kanel innan man lägger dem på kakan.
Och namnet 2-2-2 då? Jo, det är två av allting i kakan.
Receptet är därför lätt att komma ihåg. :)
 
Detta behövs:
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 st rabarberstjälkar
  • smör och ströbröd till formen
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ihop ägg och socker så det blir vitt och pösigt.
  • Blanda ihop mjöl och bakpulver i en egen bunke. Blanda sedan i äggsmeten.
  • Klicka i det rumsvarma smöret i smeten och rör om ordentligt.
  • Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
  • Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar.
  • Om man vill kan man blanda runt rabarber i lite socker innan man lägger dem i formen, men det är inget som är nödvändigt.
  • Som sagt, placera de skurna rabarberna ovanpå kakan.
  • Grädda på andra falsen nerifrån i ca 20 minuter.
  • Servera kakan lätt ljummen med en klick grädde.
  • Pudra den gärna med lite florsocker på toppen innan servering.
 
 
 

Kommentera här: