Rabarberchutney
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_5081_5b26ac50e087c321887632ec.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_5082_5b26ac57ddf2b3547b5483cd.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_5084_5b26ac5dddf2b35456d57781.jpg)
Fantastiskt god rabarberchutney!
Receptet nedan är dubbel sats - vi brukar inte göra mindre än så. :o)
Frys in och ta upp efterhand.
Receptet kommer från min svägerska Kicki.
Detta behövs:
-
1 kg rabarber
- 4 st röda lökar (finhackade)
- 3 msk ren ättika (24%)
- 1 dl vatten
- 10 dl socker
- 2 tsk mald ingefära
- 3 msk curry
- 4 tsk salt
- 4 st hackade spansk peppar
- 12 st finhackade aprikoser
Gör så här:
- Skär rabarber i små bitar, lägg i gryta och häll på vatten och ättika.
- Koka i 10 minuter.
- Rör ner övriga ingredienser.
- Koka 30-40 minuter tills det tjocknar.
- Lägg i burkar. Frys in när chutney'n svalnat.
- Ta upp efterhand.
Kul tips:
- Roligt förtugg/tilltugg:
Lägg Philadelfiaost på fat. Häll över chutney + finstrimlad purjolök.
Dippa med salta kex. - God sås till grillat kött:
Blanda gräddfil och chutney. - Blanda chutney i en gryta eller sås.
- Ge bort present:
Liten burk chutney med vacker etikett och band.
skriven
Åh, roligt med nya recept på rabarber. Tack,