Ädelostgratinerad lax

God laxrätt att servera till pasta.
Till 4 portioner behövs:
- 600 gr laxfilé i portionsbitar
- 140 gr Kvibille Gräddädelost
- 1 dl Crème Fraiche
- ½ msk citronskal, finrivet
- 1½ msk olivolja
- ½ dl hackad persilja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll crème fraiche i en bunke, smula grovt eller riv ner osten i bunken och blanda ner persilja och citronskal.
- Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan så länge.
- Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Salta dem lätt
- Skär ett snitt med en vass kniv mitt på laxen, ca 1 cm djupt och ca 3 cm långt. Fördela sedan oströran i skåran över laxbitarna. Eller en lite lättare variant - bred oströran över laxbitarna.
- Ringla över olivoljan.
- Stek i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
- Servera till pasta eller en god grönsallad.