Rabarberpaj med havregryn

 
Här är receptet på världens godaste rabarberpaj!
Receptet har följt med sedan jag var tonåring.
Görs varje år så fort det går att plocka rabarber - som man har längtat efter denna paj!
Bjöd min granne på denna för en väldans massa år sedan, som i sin tur bjöd sin väninna på den, som bjöd sin mamma på den, som sedan bjöd sin gode vän Stefan Holmström på den. Som tyckte att den var så god att han bjöd sina gäster på den, men då under namnet Agnetas rabarberpaj.
Kolla aldrig en bra story, eller vad är det man säger...
 
Detta behövs:
  • Rabarber, strösocker (1-2 msk) och potatismjöl (1 msk) till formen
  • 250 gr smör
  • 3 dl strösocker
  • 6 msk grädde
  • 1½ dl vetemjöl
  • ca 5 dl havregryn
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skiva rabarberna och lägg dem i formen.
  3. Sockra och strö över potatismjöl. Blanda runt i formen.
  4. Blanda i en kastrull: smör, havregryn, socker, grädde och mjöl.
  5. Låt det koka upp på svag värme under omrörning.
  6. Bred blandningen över rabarberna.
  7. Grädda rabarberpajen i ugnen tills ytan fått färg och rabarberna blivit mjuka, ca 15-20 minuter, mitt i ugnen.
 
Servera kakan ljummen med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
 

Kommentera här: