Tunna baconpannkakor

När de stora barnen var små, var de inte jätteförtjusta i ugnspannkaka.
Då brukade vi göra tunna baconpannkakor istället.
Och det blev snabbt en storfavorit bland maträtter!
Detta behövs till ca 10 pannkakor:
-
3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- ½ tsk salt (kan uteslutas - bacon är ju ganska salt)
- 1 msk smält smör
- 1-2 paket bacon, (140 gr)
Gör så här:
- Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
- Tillsätt mjöl och ev salt. Vispa till en slät klimpfri smet.
- Häll i resten av mjölken och det smälta smöret.
- Låt stå och svälla i 5-10 minuter. Under tiden fixar du med baconen.
- Stek baconen riktigt knapriga. Stek dem i hela skivor och lägg dem på ett hushållspapper när de är klara. Skall sedan smulas sönder över pannkaksmeten i pannan när de svalnat.
- Värm en pannkakslagg eller stekpanna. Lägg i en klick smör.
- Häll i pannkaksmet i pannan. Dessa pannkakor måste man göra lite tjockare än vanliga pannkakor för att få baconen att fastna i smeten. Smula direkt över lite stekt bacon över pannkaksmeten i pannan och snurra runt lite med pannan så att smeten rinner över baconbitarna.
- Vänd pannkakan när smeten stannat på ovansidan. OBS! Ha inte för het panna.
- Servera de tunna baconpannkakorna med en klick lingon till.