Tunna baconpannkakor

 När de stora barnen var små, var de inte jätteförtjusta i ugnspannkaka.
Då brukade vi göra tunna baconpannkakor istället.
Och det blev snabbt en storfavorit bland maträtter!
 
Detta behövs till ca 10 pannkakor:
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt (kan uteslutas - bacon är ju ganska salt)
  • 1 msk smält smör
  • 1-2 paket bacon, (140 gr)
 
Gör så här:
  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
  2. Tillsätt mjöl och ev salt. Vispa till en slät klimpfri smet.
  3. Häll i resten av mjölken och det smälta smöret.
  4. Låt stå och svälla i 5-10 minuter. Under tiden fixar du med baconen.
  5. Stek baconen riktigt knapriga. Stek dem i hela skivor och lägg dem på ett hushållspapper när de är klara. Skall sedan smulas sönder över pannkaksmeten i pannan när de svalnat.
  6. Värm en pannkakslagg eller stekpanna. Lägg i en klick smör.
  7. Häll i pannkaksmet i pannan. Dessa pannkakor måste man göra lite tjockare än vanliga pannkakor för att få baconen att fastna i smeten. Smula direkt över lite stekt bacon över pannkaksmeten i pannan och snurra runt lite med pannan så att smeten rinner över baconbitarna.
  8. Vänd pannkakan när smeten stannat på ovansidan. OBS! Ha inte för het panna.
  9. Servera de tunna baconpannkakorna med en klick lingon till.
 

Kommentera här: