Grizzini

 
 
 
 Grizzini är gott till mycket.
Som tilltugg med lite philadelphiaost eller som tillbehör till soppa.
 
Detta behövs:
  • 50 gr jäst
  • 50 gr smält smör
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 äggivta (spar gulan)
  • 11 dl vetemjöl
Att pensla med:
  • 1 äggula
  • ½ dl vatten
 
Gör så här:
  1. Smula sönder jästen i degbunken.
  2. Blanda ihop vatten och smält smör och häll i.
  3. Häll i de övriga ingredienserna och rör till en fast deg.
  4. Dela degen i 4 delar.
  5. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  6. Dela varje del i ca 20 bitar.
  7. Rulla bitarna så att de blir ungefär 2 dm långa
  8. Pensla med äggula och vatten blandning.
  9. Låt jäsa i 20 minuter.
  10. Sätt in brödet mitt i ugnen i 175 graders i ca 25 minuter.

Kommentera här: