Limekyckling med risnudlar

4-6 personer
Ingredienser:
- 750 g kycklingfilé
- 2 msk smör
- 2 tsk finrivet limeskal
- 1 msk färskpressad limejuice
- 1 hönsbuljongtärning
- 4 dl créme fraiche
- 2 dl vatten
- 2 msk japansk soja (funkar även med "vanlig" soja)
- 2 msk honung
- ca 400 g risnudlar
- 1 dl finhackad persilja
- salt, svartpeppar
Gör såhär:
- Strimla kycklingen och krydda med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar.
- Stek kycklingen i smöret i en stekpanna med höga kanter tills den får fin färg.
- Vispa ihop limejuice och -skal, smulad buljontärning, créme fraiche, vatten, soja och honung i en skål. Häll blandningen över kycklingen i stekpannan och låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter under lock.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera limekycklingen med de nykokta nudlarna. Toppa med persilja.