Biff Rydberg



Finns en mängd recept på denna klassiska rätt.
En lyxigare variant av pytt i panna.
Till 4 portioner behövs:
- 2 gula lökar
- 1 ask färsk persilja (à 20 g)
- 800 gr tärnad potatis
- 500 gr tärnad biff eller oxfilé
- 2 msk smör
- 2 msk olja
- salt och peppar
Senapskräm:
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk senap
Till servering:
- 4 äggulor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Skala och finhacka lökarna.
- Hacka persiljan fint.
- Skala och tärna potatisen.
- Stek potatisen i omgångar i hälften av smöret och hälften av oljan i en stekpanna på medelstark värme.
De ska bli gyllenbruna och vara mjuka inuti. - Krydda med salt och peppar.
- Lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat och håll varmt i ugnen.
- Stek löken sakta i resten av smöret tills den är mjuk och börjar få färg.
- Krydda med salt och peppar och lägg ovanpå potatisen.
- Hör värmen så att stekpannan blir ordentligt varm.
- Tärna under tiden köttet och salta och peppra.
- Stek hastigt i omgångar i resten av smöret och oljan tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti.
- Lägg upp på fatet med lök och potatis.
- Strö över persiljan.
Senapskräm:
- Blanda crème fraiche och senap.
Servera med råa äggulor och senapskräm.