Citronmarinerad Kycklingfilé

 
 
Denna goda kycklingrätt kräver lite planering, eftersom kycklingen ska ligga i marinad i minst 3 timmar.
Å andra sidan behöver man ju inte stå och titta på filéerna medan de marineras...
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 4 kycklingfiléer
  • 1½ msk citronsaft
  • 2 msk olja
  • ett par kvistar färsk timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Salt
 
Gör så här:
  1. Blanda citronsaft med olja, timjan, pressade vitlöksklyftor och nymalt svartpeppar till en marinad.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och slå över marinaden. Se till att den tränger in mellan kycklingfiléerna och tryck ut luften ur påsen.
  3. Lägg kycklingen att dra i kylskåp i minst 3 timmar.
  4. Bryn kycklingfiléerna hastigt i en stekpanna med smör.
  5. Lägg dem därefter i en ugnssäker form. Salta och häll över marinaden från plastpåsen.
  6. Ställ formen i 175 graders ugnsvärme tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter.
  7. Skär i skivor och servera med lättfräst sommargrönska.

Kommentera här: