Citronmarinerad Kycklingfilé

Denna goda kycklingrätt kräver lite planering, eftersom kycklingen ska ligga i marinad i minst 3 timmar.
Å andra sidan behöver man ju inte stå och titta på filéerna medan de marineras...
Detta behövs till 4 portioner:
- 4 kycklingfiléer
- 1½ msk citronsaft
- 2 msk olja
- ett par kvistar färsk timjan
- 2 st vitlöksklyftor
- Svartpeppar
- Smör
- Salt
Gör så här:
- Blanda citronsaft med olja, timjan, pressade vitlöksklyftor och nymalt svartpeppar till en marinad.
- Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och slå över marinaden. Se till att den tränger in mellan kycklingfiléerna och tryck ut luften ur påsen.
- Lägg kycklingen att dra i kylskåp i minst 3 timmar.
- Bryn kycklingfiléerna hastigt i en stekpanna med smör.
- Lägg dem därefter i en ugnssäker form. Salta och häll över marinaden från plastpåsen.
- Ställ formen i 175 graders ugnsvärme tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter.
- Skär i skivor och servera med lättfräst sommargrönska.