Kokos-Chiapuding med bär


Till frukost eller som ett mättande mellanmål som man förbereder kvällen före och tas med till jobbet eller för att äta mellan skola och träning.
Lägg granolan i en egen burk så håller den sig knaprig.
Detta behövs:
-
1 bruk kokosmjölk (400 ml)
- 1 dl grekisk yoghurt (10%)
- 4 msk chiafrön
- ¾ dl riven kokos
- ½ tsk vaniljpulver
- ½ msk honung eller agave
- 1 krm salt
Topping (eller "botting"):
- 250 gr frysta tinade bär (tex jordgubbar, hallon, blåbär)
- 2 dl krydding granola (se separat recept)
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen i en bunke.
- Ställ i kylskåp över natten.
- Tina bären och mosa dem lätt.
- Fördela chiapuddingen i små skålar.
- Toppa med mosade bär och granola.
Chiapuddingen håller några dagar i kylen.