Ägg royal

 
Nu närmar sig påsken och här kommer lite lämpliga påskrecept.
Ägg Royal är godast ljumna tycker jag, men man kan även servera dem kalla, så det går bra att förbereda dem dagen innan och förvara dem i kylen för servering till tex frukost.
Även goda att servera med en laxskiva på toppen och en sparrisknopp, typ...
 
Detta behövs:
  • 4 ägg
  • 1½ dl grädde
  • 1 krm cayennpeppar
  • ½ krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4 skivor västerbottenost
  • 4 msk löjrom eller röd kaviar
  • ½ finhackad rödlök
 
Gör så här:
  1. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
  2. Häll i 4 smorda små ugnsformar.
  3. Lägg på västerbottenost.
  4. Grädda i ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
  5. Låt svalna något.
  6. Toppa med löjrom och finhackad rödlök.
  7. Servera.

 

Kommentera här: