Kladdkaka med citron och vit choklad

 
Ingen påsk utan en god tårta.
Den här är mycket smidig att göra eftersom man blandar allt i en kastrull.
 
Detta behövs:
  • 100 gram smör
  • 100 gram vit choklad av god kvalitet
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronsaft
  • 2½ dl vetemjöl
  • smör & kokosflingor (till att smörja formen)
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en springform med löstagbar kant 24 cm i diameter.
  3. Täck med kokos.
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Ta från värmen och låt stå och svalna i några minuter.
  6. Hacka chokladen i bitar och lägg ner i smöret och låt allt stå i två, tre minuter.
  7. Rör sedan tills chokladen är helt smält.
  8. Blanda i socker, vaniljsocker samt äggen, som du knäcker i ett i taget.
  9. Fortsätt med citronskal och citronsaft samt mjölet.
  10. Rör snabbt ihop till en smet som du brer ut i formen.
  11. Grädda kakan mitt i ugnen 10-13 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  12. Låt gärna kakan stå i kylskåp så den är helt kall vid servering.
  13. Garnera kakan med lite florsocker.
  14. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentera här: