Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Ingredienser:
- 500 g kantareller (funkar även med konserverade kantareller)
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 1 msk smör
- salt och svartpeppar
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- ev maizena till redning
Till servering:
- 320 g pasta
- 70 g babyspenat
- 2 dl hackade örter, tex timjan och persilja
Gör såhär:
- Putsa svampen och skär ev i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök i smör. Salta, peppra och rör om då och då.
- Häll i grädde och vatten. Låt såsen småputtra ca 5 min. Red av såsen med maizena om ni önskar en tjockare konsistens.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen under tiden såsen puttrar. Blanda pastan med såsen, spenat och färska örter.