Risoni med bacon och svamp med limekräm

 
Recept från Gourmetmorsan
Ingredienser: 
  • 5 dl vatten
     
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl risoni
  • 250 gr champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
     
  • 1 vitlök, hackad
  • 2 paket bacon, skuren i bitar
  • En näve ruccula
  • 1,5 dl riven parmesan 
Limekräm:
  • 1 burk creme fraiche
  • Rivet skal av en lime
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • Smaka av med flytande honung
  • Salt
Gör såhär:
  1. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärning. När vattnet kokat tillsätt risoni och låt det koka på medeltemperatur i ca 11 minuter.
  2. Hacka lök, vitlök och dela champinjonerna i mindre bitar. Stek alltsammans tills det fått fin färg.
  3. Lägg upp i en skål och stek sedan baconen. Tillsätt svampen, löken, bacon och risoni och blanda samman. Tillsist tillsätt grovhackad ruccula.
  4. Blanda samman limekrämen och smaka av med salt.

Kommentera här: