Risoni med bacon och svamp med limekräm
Recept från Gourmetmorsan.
Ingredienser:
- 5 dl vatten
-
1 hönsbuljongtärning
-
2 dl risoni
-
250 gr champinjoner
-
1 gul lök, hackad
-
1 vitlök, hackad
-
2 paket bacon, skuren i bitar
-
En näve ruccula
-
1,5 dl riven parmesan
Limekräm:
-
1 burk creme fraiche
-
Rivet skal av en lime
-
0,5 dl riven parmesanost
-
Smaka av med flytande honung
-
Salt
Gör såhär:
- Koka upp vatten tillsammans med buljongtärning. När vattnet kokat tillsätt risoni och låt det koka på medeltemperatur i ca 11 minuter.
- Hacka lök, vitlök och dela champinjonerna i mindre bitar. Stek alltsammans tills det fått fin färg.
- Lägg upp i en skål och stek sedan baconen. Tillsätt svampen, löken, bacon och risoni och blanda samman. Tillsist tillsätt grovhackad ruccula.
- Blanda samman limekrämen och smaka av med salt.