Chicken Nugget med tändsticksrotfrukter och dillgräddfil

 
En poppis rätt för en 4-åring!
Smidigast att tillaga om man har varmluftsugn efterom båda plåtarna kan tillagas samtidigt.
Annars får man laga dem efter varandra och då är det lämpligt att börja med potatisen.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 400 g kycklinginnerfiléer
  • 2 msk Maizena majsstärkelse (eller vetemjöl)
  • 1 ägg
  • 1½ dl ströbröd eller panko
  • 500 g potatis
  • 3 morötter
  • ½ citron
  • 4 dillkvistar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk flytande honung
  • olivolja, salt, nymald svartpeppar.
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 gader och varmluft.
  2. Skala potatis och morötter och skär i tunna strimlor.
  3. Blanda dem med 2 msk olja och 1 tsk salt.
  4. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Blanda ströbröd med 2 krm peppar.
  6. Skär bort senan från kycklingen.
  7. Salta den och vänd först i majsstärkelse och sedan i uppvispat ägg.
  8. Vänd dem sedan en och en i ströbrödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Sätt in plåtarna i ugnen och tillaga i 20 minuter.
  10. Släpp ut ånga som bildats och vänd runt efter halva tillagningstiden.
  11. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.
  12. Hacka dillen.
  13. Blanda gräddfil, honung, citronskal och hackad dill.
  14. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  15. Servera kycklingen med tändsticksrotfrukter och dillgräddfil.
 

Kommentera här: