Grillad sockerkaka med fläderjordgubbar


Och de kanderade mandlarna är löjligt goda att äta som de är!
Detta behövs till 4-5 personer:
-
4-5 skivor sockerkaka
- ½ liter färska jordgubbar
- 2 msk konc flädersaft
- 1 krm flingsalt
- ½ dl hackade kanderade mandlar
Vaniljfärskost:
- 150 g naturell färskost
- ½ dl florsocker
- 1 krm vaniljpulver
Kanderade mandlar:
- 50 g smör
- ½ dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk vispgrädde
- 200 g sötmandel
- rivet skal av 1 citron
Förberedelser - Gör så här:
Kanderade mandlar:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och grädde och rör ihop till en smet.
Låt koka i ca 1 minut på medelvärme. Rör hela tiden så smeten inte bränner. - Tillsätt mandlar och citronskal och blanda väl.
- Häll ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt. Flytta mandlarna så att inga ligger direkt intill varandra.
- Ställ mandlarna i ugnen 10-15 minuter.
- Låt svalna och bryt loss mandlarna från varandra.
(Blir det mot förmodan några över, förvarase de i tätslutande burk).
Vaniljfärskost:
- Vispa färskosten luftig med resten av ingredienserna. Ställ kallt.
Marinerade jordgubbar:
- Skölj ansa och kvarta jordgubbarna och blanda dem med flädersaft.
Gör så här:
- Rost sockerkakorna på grillens eftervärme tills de får fin färg på båda sidor.
- Strö över flingsalt.
- Servera med vaniljfärskost, jordgubbar och kanderade mandlar.