Grönkålschips

 
Gott och nyttigt!
Och så enkelt att göra själv.
 
 
Detta behövs:
  • 200 g grönkål
  • 1-½ msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj grönkålen ordentligt.
  3. Plocka bladen av grönkålen i mindre bitar och vänd runt med olja och salt på en påt med bakplåtspapper.
  4. Rosta mitt i ugnen i 5 minuter.
  5. Släpp ut ångan ur ugnen och kör 2-3 minuter på varmluft.
    Har du ingen varmluftsugn så kör vidare på vanlig värme.
  6. Tidsangivelserna i detta recept är anpassat efter vår ugn, variation i tider kan förekomma och man får helt enkelt prova sig fram för att få fram krispiga chips.
  7. Ta ut och låt svalna.
 

Kommentera här: