Vegolasagne med soltorkade tomater, spenat och Chèvre

 
Väldigt god vegetarisk lasagne.
Går bra att byta ut Chèvre mot Fetaost istället.
Servera en god sallad till med ruccola, körsbärstomater, vattenmelon och ev lite smulade chèvre eller fetaost på toppen.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 8-10 torkade lasagneplattor
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½- 1 msk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 285 gram soltorkade tomater
  • 140 g chévre eller fetaost
  • 3 dl + 1 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka löken och fräs den mjuk i olja i en stor stekpanna.
  3. Tillsätt skivad vitlök och spenat. Stek under omrörning tills spenaten sjunkit ihop.
  4. Salta och peppra.
  5. Häll bort oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka dem.
  6. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med 3 dl crème fraiche, vatten och de soltorkade tomaterna.
  7. Varva pastaplattorna med spenat och oströra i en ugnsform. Börja med sås och spenat i botten.
  8. Bred 1 dl crème fraiche ovanpå översta lagret lasagneplattor och strö på riven ost.
  9. Grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lagagneförpackningen.
  10. Servera med en god sallad.
 

Kommentera här: