Ostbollar med pepparkaka

 
Blev bjudna på ostbollar med pepparkaka hos Helena och Uffe förra advent.
Och de var så himla goda.
Så dessa har blivit en ny favorit till glöggen hos oss.
Och vill man bjuda på ostbollar som tilltugg någon annan del av året kan man rulla dem i lite krossade ostbågar istället.
 
Detta behövs:
  • 150 g färskost, typ Philadelphiaost
  • 150 g riven cheddar eller annan smakrik ost
  • ½ tsk Worcestershiresås
  • nymald svartpeppar
  • några pepparkakor
 
Gör så här:
  1. Blanda färskost, cheddar, Worcestershiresås och svartpeppar.
  2. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
  3. Forma till små bollar.
  4. Krossa pepparkakor i matberedare eller plastpåse med brödkavel.
  5. Strö ut på ett fat och rulla bollarna i smulet.
  6. Förvara i kyl tills det är dags att servera.
 

Kommentera här: