Yoghurtpannacotta med citrussallad

 
 
Kan man få för många recept på pannacotta?
Svar: Nej! :)
Här kommer ännu ett, som vi smaksätter med lite sprit så här till nyår.
Toppad med en fräsch citrussallad.
Gott Nytt År!
 
 
Detta behövs till 8 personer:
  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 8 cl amaretto (punsch eller mörk rom)
  • 4 dl tjock yoghurt (10%)
 
Citrussallad:
  • 2 apelsiner
  • 2 röda grapefrukt
  • 4 clementiner
 
Sockerkakskrutonger:
  • 250 g sockerkaka
 
Gör så här:
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp grädde, socker , vaniljstång och frön.
  4. Ta från värmen, krama ut vatten ur gelatinbladen och rör ner.
  5. Låt stå och dra 15 minuter.
  6. Sila och blanda med amaretto och yoghurten.
  7. Häll upp i skålar eller glas och ställ i kylen i minst 6 timmar.


    Sockerkakskrutonger:
  8. Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Skär sockerkakan i små tärningar och lägg på bakplåtsklädds plåt.
  10. Rosta 5-10 minuter i mitten av ugnen.


    Citrussallad: 
  11. Skala citrusfrukterna med kniv och skär i mindre bitar.

  12. Toppa pannacottan med citrussalladen och sockerkakskrutongerna vid servering.



Kommentera här: