Bananbröd
![](https://cdn1.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_6073_5c5c43cb9606ee7ac4cd5a7a.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_6071_5c5c43c5ddf2b37d2a4bfae0.jpg)
Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl solrosfrön
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 st mogna bananer
- 2,5 dl fil
- 0,5 dl flytande honung
Gör så här:
- Smörj bakformen och sätt ugnen på 200°.
- Skala och mosa bananerna.
- Blanda de torra ingredienserna bunke, inklusive solrosfröna.
- Rör sedan ner fil, honung och banan.
- Häll ner smeten i bakformen.
- Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.
- Ta ut brödet ur formen och låt svalna.