Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoughurt

 
Om man inte vill vara helt vegetarisk, men äta lite mindre kött, så är detta en mycket god rätt.
 
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 600 gram sötpotatis
  • olivolja
  • 400 gram vita bönor (avsköljda)
  • 300 gram blandfärs
  • 1 dl yoghurt (fetthalt 10%)
  • 15 gram färsk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta (finriven)
  • ½ msk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
Persiljeyoughurt:
  • 3 dl youghurt (10%)
  • 15 gram färsk hackad persilja
  • 1 vitlökklyfta (finriven)
  • ½ msk olivolja
  • 1 tsk spiskummen
  • salt och peppar
 
 
Gör så här:
  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
  2. Vänd runt dem i olja på en plåt och salta.
  3. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader.
  4. Mixa eller mosa bönorna till en ganska slät mos.
  5. Blanda bönmoset med färs, youghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.
  6. Forma till tolv biffar med blöta händer.
  7. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.
  8. Rör ihop alla ingredienser till youghurssåsen och smaka av med salt och peppar.

Bon apetit!

 

Kommentera här: