Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoughurt
Om man inte vill vara helt vegetarisk, men äta lite mindre kött, så är detta en mycket god rätt.
Detta behövs till 4 portioner:
-
600 gram sötpotatis
- olivolja
- 400 gram vita bönor (avsköljda)
- 300 gram blandfärs
- 1 dl yoghurt (fetthalt 10%)
- 15 gram färsk hackad persilja
- 1 vitlöksklyfta (finriven)
- ½ msk torkad mynta
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk cayennepeppar
- olivolja till stekning
- 1 tsk salt
Persiljeyoughurt:
- 3 dl youghurt (10%)
- 15 gram färsk hackad persilja
- 1 vitlökklyfta (finriven)
- ½ msk olivolja
- 1 tsk spiskummen
- salt och peppar
Gör så här:
- Skala och skär sötpotatisen i bitar.
- Vänd runt dem i olja på en plåt och salta.
- Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader.
- Mixa eller mosa bönorna till en ganska slät mos.
- Blanda bönmoset med färs, youghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.
- Forma till tolv biffar med blöta händer.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.
- Rör ihop alla ingredienser till youghurssåsen och smaka av med salt och peppar.
Bon apetit!