Färsjärpar med tsatsiki och klyftpotatis

4 portioner
Ingredienser:
- 1 kg klyftad potatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 500 g nötfärs
- 0,5 dl ströbröd
- 2 ägg
- 1 hackad gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 0,5 citron, rivet skal
- 0,5 tsk spiskummin
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen cirka 25 minuter.
- Gör tsatskin enligt receptet här.
- Blanda färsen med alla ingredienser utom oljan och forma sedan 6/12/18 avlånga bullar och stek dem i en het panna med olja i tills de fått fin färg och är genomstekta, cirka 6 minuter.