Avokadosoppa med lax

 
Avokadosoppan har en krämig konstistens och mild smak. Stekt lax och rom förhöjer smaken och ger en god sälta. Servera gärna soppan med lite pressad citron och rostat bröd till. Soppan bör ätas direkt annars så mörknar den i färgen. Tips är att köpa riktigt mogen avokado!
 
4 portioner
Ingredienser:
  •  300 g laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 4 avokador
  • 1 röd chili
  • 50 g forellrom
  • rapsolja, salt, svartpeppar
Gör såhär:
  1. Skär laxen i 2 bitar. Stek den i 1 msk olja ca 3 minuter på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp laxen och skär den i mindre bitar. 
  2. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 1 msk olja ca 2 minuter. Häll på 1 liter vatten och tillsätt buljongtärningar. Skala och kärna ur avokadorna. Tillsätt avokadon i buljongen och mixa till en slät soppa.
  3. Kärna ur och skiva chillin. Blanda ner den i soppan. 
  4. Föredela soppan i skålar och toppa med stekt lax och rom. Mal gärna över lite peppar och servera med bröd.

Kommentera här: