Fläskytterfilégryta med svamp och bacon
God gryta på fläskytterfilé.
Eftersom jag av någon anledning inte gillar morötter i grytor (tror att det är skolmatens fel) utesluter jag morötter i detta recept.
Gott att strö lite färsk perilja på toppen.
Detta behövs till 4 portioner:
-
1 fläskytterfilé
- 1 msk smör eller olivolja
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 140 gr bacon, strimlat
- 250 gr skivade champinjoner
- 1 hackad gul lök
- 1 vitlöksklyfta, pressan eller riven
- 2 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 slantad morot
- 2 dl créme fraiche
- 1 tsk kinesisk soja
Gör så här:
- Putsa och skär köttet i 1 cm tjocka skivor.
- Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja.
- Salta och peppra.
- Lägg köttet åt sidan eller i en stekgryta.
- Stek bacon till det fått fin färg och börjar bli knaprigt.
- Tillsätt champinjoner, lök och vitlök.
- Stek under omrörning någon minut till.
- Lägg tillbaka köttet med dess saft (eller häll svampblandningen över i stekgrytan) och häll på vatten.
- Lägg i buljongtärning, morot, créme fraiche och häll i soja.
- Låt sjuda under lock i ca 20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.